Olej ze Słodkich Migdałów

Olej ze Słodkich Migdałów

Bogaty jest w kwasy tłuszczowe i witaminy A, D i E. Zmiękcza skórę i zapobiega jej wysuszeniu. Olejek migdałowy jest też świetnym produktem do demakijażu twarzy i oczu. Olejek migdałowy jest naturalnym kosmetykiem do włosów. Regularnie stosowany pomoże zregenerować suche, zniszczone i łamliwe włosy. Odżywi, nawilży i doda blasku. 

pojemność: 50 ml

 

Więcej szczegółów


12,00 zł brutto


Ocena: 6.3/10 (38 opinii  )

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW - OLEJ ROŚLINNY 50 ML

 

Słodki olej migdałowy jest znany od tysiącleci ze względu na właściwości zmiękczające i łagodzące . Szczególnie nadaje się do suchej, wrażliwej i delikatnej skóry , rewitalizacje i odżywia.

Bogaty jest w kwasy tłuszczowe i witaminy A, D i E. Zmiękcza skórę i zapobiega jej wysuszeniu.

Jest doskonałym olejem bazowym do masażu.

 

INFORMACJE OGÓLNE

 

Nazwa botaniczna: Prunus Dulcis

Pozyskiwany z : migdałów

Proces otrzymywania: Mechaniczne prasowanie na zimno zdrowych i oczyszczonych migdałów (pierwsze tłoczenie) bez obróbki chemicznej. Olej jest następnie filtrowany.

Pochodzenie rośliny: Włochy (Sycylia)

 

JAKOŚĆ

 

Jakość: olej 100% czysty i naturalny, pochodzi z pierwszego tłoczenia na zimno, bez obróbki chemicznej.

Kultura: 100% składników pochodzi z upraw ekologicznych.

Wygląd: Ciecz tłusta

Kolor: Jasnożółty

Gęstość: 0,911 - 0,917

Utlenianie: Nie jest wrażliwy na utlenianie. Trzymać szczelnie zamknięte, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

 

TROCHĘ HISTORII

 

Drzewo migdałowe należy do rodziny różowatych. Jego owoce zawierają 1 lub 2 migdały, których zawartość oleju oscyluje pomiędzy 50% a 65%. Migdałowca uprawia się głównie dla jadalnych nasion zwanych migdałami. Nasiona słodkich migdałów zawierają dużo tłuszczu i skrobi. Są jadalne w stanie surowym, nadają się też na przetwory .Początkowo uprawiano drzewo migdałowe w Azji i na Bliskim Wschodzie, a od średniowiecza obecny jest w krajach basenu Śródziemnomorskiego. Olej z słodkich migdałów był używany od czasów starożytnych przez egipskie kobiety do praktyki masażu.

 

KOMPOZYCJA

 

Wielonienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe:

Kwas linolowy (C18: 2): od 20% do 30%

Kwas alfa-linolenowy (C18: 3) : 0,4% max

 

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe:

Kwas palmitolelowy (C16: 1): 0,8% max

Kwas oleinowy (C18: 1): 62 do 86%

Kwas eikozenoicowy (C20: 1): 0,3% max

Kwas eukaliptowy (C22: 1): 0,1% max

 

Nasycone kwasy tłuszczowe:

Kwas palmitynowy (C16: 0): od 4 % do 9%

Kwas stearynowy (C18: 0): 3% max

Kwas arachidowy (C20: 0): 0,2% max

Kwas beylowowy (C22: 0): 0,2% max

Zawartość witaminy E (mg / 100g): 40 do 60

 

 

 

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA

 

Zastosowania: kosmetyczne

Wskazane jest mieszanie olejków z słodkich migdałów z olejkami eterycznymi i innymi olejami roślinnymi .

Jest idealny jako olej do masażu.

 

właściwości:

  • - Kojące

  • - uspokajające

  • - przeciwzapalne

  • - przeciwutleniacz

  • - odżywcze

  • - zmiękczające

 

 

Zalecenia/Przykłady użycia:

  • Olejek migdałowy jest naturalnym kosmetykiem do włosów. Regularnie stosowany pomoże zregenerować suche, zniszczone i łamliwe włosy. Odżywi, nawilży i doda blasku. Olejek migdałowy należy rozprowadzić bezpośrednio na włosach (od nasady po końce albo na same końcówki), a po upływie godziny zmyć delikatnym szamponem.

  • Łagodzi podrażnioną skórę.

  • Wskazany dla osób z bardzo suchą skórą.

  • Pomaga w walce z łupieżem.

  • Można kilka kropel dodać do ulubionego kremu.

  • Wzmacnia paznokcie. Olejek migdałowy można wsmarowywać w płytkę paznokcia i wokół niej. Pomoże to ją wzmocnić i utwardzić, zapobiegnie łamliwości paznokci.

  • Olejek migdałowy jest też świetnym produktem do demakijażu twarzy i oczu.

 

 

OPAKOWANIA I KONSERWACJA

 

Trzymać szczelnie zamknięte, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Przydatność : 12 miesięcy po otwarciu

Opakowanie: 50 ml opakowanie szklane w kolorze bursztynowym

Etykieta papierowa pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony

 

ZOBOWIĄZANIA

 

  • Produkt 100% naturalny

  • Nie badano na zwierzętach

  • Przyjazne dla środowiska surowce

  • Bez petrochemikaliów

  • Produkt certyfikowany

 

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA

 

Olejek ze słodkich migdałów krystalizuje się w temperaturze poniżej 10 ° C.

Zawsze wykonuj próbę przygotowania preparatu w zagłębieniu na 24 godziny przed użyciem. Możesz być uczulony/a.

  • Obszar Zastosowania Przykładowy tekst, Przykładowy tekst. Przykładowy tekst, Przykładowy tekst, Przykładowy tekst, Przykładowy tekst, Przykładowy tekst

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Only registered users can post a new comment.

Koszyk  

jest pusty

Promocje

Wszystkie promocje