Olej z Pestek Winogron

Olej z Pestek Winogron

Olej z pestek winogron stosowany do pielęgnacji skóry czyni ją delikatną i aksamitną w dotyku. Ponadto zawiera duże ilości witaminy E. Witamina E obecna w oleju z pestek winogron wpływa na regulację poziomu cholesterolu we krwi. Olej z pestek winogron nadaje skórze młodszy wygląd, a włosy czyni bardziej błyszczącymi i zdrowiej wyglądającymi.

pojemność: 50 ml

 


Więcej szczegółów


9,50 zł brutto


Ocena: 4.8/10 (30 opinii  )

OLEJ Z PESTEK WINOGRON

 

Olej z pestek winogron jest to olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega – 6.

Olej z pestek w swoim składzie zawiera prawie 90 % nienasyconych kwasów tłuszczowych, które przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Działanie przeciwrodnikowe pozwala zmniejszyć widoczność upływu czasu na naszej twarzy. Stosowany jako maska do włosów poprawia ich kondycję i nadaje naturalnego blasku. Olej z pestek winogron stosowany do pielęgnacji skóry czyni ją delikatną i aksamitną w dotyku. Ponadto zawiera duże ilości witaminy E. Witamina E obecna w oleju z pestek winogron wpływa na regulację poziomu cholesterolu we krwi. Olej z pestek winogron nadaje skórze młodszy wygląd, a włosy czyni bardziej błyszczącymi i zdrowiej wyglądającymi.

Olej z pestek winogron wykazuje działanie przeciwbakteryjne.

 

INFORMACJE OGÓLNE

Nazwa botaniczna: Vitus vinifera

Pozyskiwany z : pestek winogrona

Proces otrzymywania: Mechaniczne prasowanie na zimno zdrowych i oczyszczonych pestek (pierwsze tłoczenie) bez obróbki chemicznej. Olej jest następnie filtrowany.

Pochodzenie rośliny: Włochy

 

JAKOŚĆ

Jakość: 100% czysty i naturalny

Kultura: 100% składników pochodzi z upraw ekologicznych. Kontrolowany proces produkcyjny.

Wygląd: przezroczysta ciecz

Kolor: o niezauważalnej barwie żółto zielonej 

Utlenianie: Nie jest wrażliwy na utlenianie. Trzymać szczelnie zamknięte, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

 

KOMPOZYCJA

kwas linolowy (nienasycony z rodziny omega-6) – ok 70%,

kwas oleinowy (nienasycony z rodziny omega-9) – ok 16%,

kwas palmitynowy (nasycony) – ok 7%,

kwas stearynowy (nasycony) – ok 4%,

kwas palmitooleinowy (nienasycone z rodziny omega-7) – poniżej 1%,

kwas alfa-linolenowy (nienasycony z rodziny omega-3) – ok 0,1%.

 

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA

Zastosowania: Kosmetyki i gastronomia

Wskazane jest mieszane olejku z pestek winogrona z olejkami eterycznymi i innymi olejami roślinnymi.

Jest idealny jako olej do masażu. Jako baza tłuszczowa emulsji (kremu)

W kuchni, do stosowania w potrawach bez gotowania (niewielka ilość)

 

Właściwości:

  • regenerujące

  • zwalczania wolne rodniki / przeciwutleniacz

  • obniża poziomu cholesterolu we krwi

  • spowalnia utratę wody w komórkach

  • odżywcze

  • zmiękczające

  • bogaty w źródło kwasów nienasyconych

 

Zastosowanie:

 

  • Jako olej bazowy do masażu .Może być stosowany do masażu w czystej formie.

  • Jako składnik wielu balsamów, kremów przeciwstarzeniowych

  • Posiada działanie oczyszczające oraz naprawcze

  • Może być stosowany jako składnik kosmetyków do włosów suchych, zniszczonych, na rozdwojone końcówki potrzebujące regeneracji.

  • Regularne stosowany pomoże zregenerować suche, zniszczone i łamliwe włosy. Odżywi, nawilży i doda blasku. Olejek z pestek winogron należy rozprowadzić bezpośrednio na włosach (od nasady po końce albo na same końcówki), a po upływie godziny zmyć delikatnym szamponem.

  • Może być stosowany u dzieci i kobiet w ciąży.

 

 

 

OPAKOWANIA I KONSERWACJA

 

Trzymać szczelnie zamknięte, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Przydatność : 12 miesięcy po otwarciu

Opakowanie: 50 ml szklane opakowanie w kolorze bursztynowym.

 

 

ZOBOWIĄZANIA

 

  • Produkt 100% naturalny

  • Nie badano na zwierzętach

  • Przyjazne dla środowiska surowce

  • Bez petrochemikaliów

  • Produkt certyfikowany

 

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA

Zawsze wykonuj próbę przygotowania preparatu w zagłębieniu na 24 godziny przed użyciem.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Only registered users can post a new comment.

Koszyk  

jest pusty

Promocje

  • Trufla
  • Trufla
    6,50 zł (-5%) 6,17 zł

Wszystkie promocje